דיור מוגן מומלץ בירושלים

אחוזות דיור מוגן עלו לכותרות בזכות שורה של פרסומות עם סלבריטאים שונים. אחרי שרואים איך נראית כל אחוזה, זה לא מפתיע למה מפורסמים רוצים לפרסם אותן

תמיד חלמתם להזדקן בסטייל, בלי לתת לגיל להפריע לכם, להמשיך להרגיש צעירים, וליהנות משלל חוגים ופעילויות גם בגיל הזהב? אחוזות דיור מוגן יודעות בדיוק מה להציע לכם. כשמן כן, מדובר באחוזות רחבות, עם חדרים גדולים, מדשאות, לעיתים גם עם בריכות, שמציעות שלל חוגים ופעילויות עבור דיירי המקום. הרעיון הוא שגם בגיל השלישי ירגישו כמו צעירים.

אחוזות דיור מוגן מבקשות למשוך אליהם דיירים הן מבתי אבות אחרים והן דיירים שעדיין לא החליטו אם לאן לעבור, ולכן הן מציעות לכם ארוחות מפוארות, הופעות, הרצאות, שירותים רפואיים, ובונוסים נוספים שגורמים לכם לתהות, האם לא היה כדי להזדקן קודם לכן.
קרא עוד
ירושלים של זהב

קורא הדורות 26 ירושלים 93387

בתי אבות תפארת בנים

החלוץ 29 ירושלים 96222

טובי ירושלים

מלכי ישראל 36 ירושלים 95501

נופשון לקשיש

יוסי בן יועזר 28 ירושלים 93301

עמותת עידן - בית חם לאזרחים בוגרים

ים סוף 33 ירושלים 97701

ההחלטה על מציאת מסגרת המגורים המתאימה ביותר לבני גיל הזהב היא קשה. שינוי בסביבת המגורים הוא מורכב וכרוך בקשיים רבים. משום כך, מעניקה עמותת עידן מגוון פתרונות ושירותים...

שאלות ותשובות בתחום דיור מוגן

היכן ניתן למצוא מסגרות דיור מוגן בירושלים?

ניתן למצוא בעיר הרבה מאוד מסגרות דיור מוגן בירושלים, בצפון העיר ובדרום העיר. אלו האזורים בהם ניתן למצוא מגוון רחב של מסגרות, פרטיות וציבוריות, מסגרות קהילתיות וכאלה שפתוחות בפני כולם, לכלל המגזרים. בנוסף, ניתן למצוא מסגרות דיור מוגן במערב העיר. צריך לשים לב כמובן, אילו מסגרות קיימות באזורים שונים בעיר, למי הן מיועדות ומה תנאי הכניסה לכל אחת מהמסגרות. בחלק מהמקרים, מדובר על מסגרות ומערכות מאוד מפותחות, שממוקמות באזורים מאוד יפים ומרשימים בעיר, שם הדיירים נהנים מיופי מרשים ויוצא דופן, כמו שהעיר ירושלים יכולה להציע באזורים שונים ומגוונים שלה עבור תושבי העיר ובפרט עבור דיירים בדיור מוגן.  

אילו דוגמאות של דיור מוגן אפשר למצוא בירושלים?

מי שמחפש מסגרות דיור מוגן בירושלים, יכול למצוא מספר אפשרויות מגוונות.: תחילה, הוא יכול למצוא מערכות דיור מוגן המתאימות לכל האוכלוסיות, בלי הבדלים של דת, מגזר או קהילה. מדובר על מסגרות פרטיות או ציבוריות. לאחר מכן, אפשר למצוא מערכות דיור מוגן המותאמות ספציפית לקהילות ומגזרים מסוימים. למשל, מסגרות המתאימות לחרדים, דתיים, חילוניים, ואוכלוסיות אחרות על פי הצורך. כמו כן, אפשר למצוא מערכות דיור מוגן ירושלים המותאמות על פי שירותים ותנאים. כמובן שכאן ההבדל בעלויות יבוא לידי. ככל שהמקום מספק שירותים איכותיים וגבוהים יותר, הוא יהיה יקר יותר.

מה היתרונות של דיור מוגן על פני דיור בקהילה?

בשביל להבין את היתרונות של דיור מוגן על פני דיור בקהילה, כלומר מגורים באופן רגיל, צריך להסביר תחילה מה זה דיור מוגן. מדובר על בית אבות שמיועד לאנשים בני הגיל השלישי, שיש להם אפשרות לטפל בעצמם באופן עצמאי, הם לא זקוקים לעזרה של אחרים. הם מתפקדים כרגיל, ולא זקוקים גם לטיפול רפואי או סיעודי. היתרונות של דיור מוגן באים לידי ביטוי ב-3-4 נקודות עיקריות: ראשית, הקהילתיות, עצם זה שהם נמצאים עם אנשים בני גילם. שנית, פעילויות והפעלות תרבותיות שנעשות במקום. שלישית, המקום מוגן ומאובטח. ארבע, אם חס וחלילה קורה משהו, יש צוות במקום שיכול לעזור.

אינני חבר בהסדתרות, האם אני יכול להצטרף לרשת משען?

רשת משען שייכת להסתדרות ומכאן שהיא נותנת קדימות לחברי ההסתדרות. כיום ניתן להצטרף להסתדרות גם אם אין במקום עבודתך ועד עובדים, אך אתה לא תהנה מייצוג של ההסתדרות.

מהם מסלולי התשלום עבור דיור מוגן ומה כוללים השירותים של דיור מוגן?

דיור מוגן הוא לפי הגדרתו מוסד פרטי, ולכן המימון שלו נעשה ללא כל תמיכה ממשלתית. קיימים שלושה מסלולי תשלום מקובלים. הראשון והמקובל ביותר הוא על חשבון פקדון: הקשיש או בני משפחתו מעבירים לרשותו של הדיור המוגן נכס כלשהו בתמורה למגורים בלתי מוגבלים של הקשיש במסגרת אותו דיור מוגן. הנכס יכול להיות נכס נדל"ן (הדירה של הקשיש), נכס פיננסי (קרן פנסי או ביטוח חיים) וכדומה. הנכס מתכלה בחישוב שנתי (כ2.5 אחוזים בשנה) עד לסכום מקסימלי כלשהו (בדרך כלל 30%), ויתרתו מוחזרת לקשיש במקרה עזיבה או ליורשיו.

בנוסף יש לשלם תשלום חודשי קבוע (1000-2000 דולר לחודש בערך). מסלולי תשלום אחרים כוללים תשלום חודשי בלבד (5000-10000 דולר) או דמי כניסה בלבד(הדייר מפקיד פקדון כלשהו כנ"ל, שמתכלה עד לגובה של 80% תוך 4 שנים (היתרה מוחזרת במקרה של פטירה או עזיבה), ואין צורך בתשלום חודשי). השירותים משתנים לפי המיקום, אך כוללים בדרך כלל מגורים, שירותי תשתיות (חשמל, מים, גז, טלפון, ארנונה וכו'), שירות והשגחה רפואיים ופעילויות חברתיות ובריאותיות שונות.

מה ההבדל בין בתי אבות לדיור מוגן?


קיימים כמה הבדלים חשובים בין בתי אבות לדיור מוגן, למרות ששני המוסדות יכולים לשמש לאותו קהל יעד של קשישים עצמאיים יחסית. ההבדל הראשון הוא במידת הפיקוח: דיור מוגן מופעל על ידי מוסדות פרטיים לחלוטין, ולא נתון לשום פיקוח של כל גוף ממשלתי.

לעומתם בתי אבות (הכוונה לבתי אבות לעצמאיים או תשושים) מפוקחים על ידי משרד הרווחה, וחייבים ברשיון הפעלה מטעמו. מתוקף הבדל זה נובע הבדל נוסף: מקור המימון. דיור מוגן הוא כאמור עסק פרטי לגמרי, ולכן מלא המימון יגיע מכיסו של הקשיש או קרוביו. מאידך גיסא, בתי אבות ממומנים לעיתים קרובות באופן חלקי או מלא על ידי המדינה ובפרט שירותי הרווחה.

כתבות נוספות שיעניינו אותך

דיור מוגן – מיטב בתי הדיור במרכז

דיור מוגן – מיטב בתי הדיור במרכז

דיור מוגן מאפשר המשך אורח חיים עצמאי, פעיל ובטוח בתוספת מגוון חוגים, העשרות, מתקנים וחשוב מכל צוות תומך ומסייע וחברים חדשים החיים אינם מפסיקים...

דיור מוגן - מה המציאות מספרת על הפרסומות

דיור מוגן - מה המציאות מספרת על הפרסומות

אל מול הפרסומות השונות והניסיון למכור לכם דירות שונות בדיור מוגן, עומדת המציאות. אנחנו כאן כדי לסייע לכם לקבל תמונת מצב עדכנית על שלושת...

דיור מוגן - להזדקן בסטייל

דיור מוגן - להזדקן בסטייל

לא סתם, אנשים רבים מייעצים לנו כבר בגילאי העשרים והשלושים להתחיל לחסוך לפנסיה. אומנם, לנו זה נראה רחוק ולא רלוונטי. אבל היום הזה מגיע ובשביל...